چهارشنبه - 2017 نوامبر 22 - 4 ربيع الاول 1439 - 1 آذر 1396
Delicious facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی خروجی PDF
کد خبر : 195275
تاریخ انتشار : 26 شهریور 1386 9:12
تعداد مشاهدات : 60

تحقیق پایانی - مدرسه علمیه فاطمیه(س) پاکدشت

تغذيه در قرآن و روايات

در تحقيقي كه در پيش رو است به موضوع تغذيه در آيات و روايات پرداخته مي‎شود و حدود هفتاد آيه از قرآن كريم به همراه تعدادي از روايات مربوط با آن مورد بحث قرار گرفته است.

بانک جامع تحقیقات پایانی (پایان نامه سطح دو (کارشناسی)) طلاب حوزه علمیه خواهران استان تهران

مدرسه علمیه فاطمیه(س) پاکدشت

عنوان اثر

سال دفاع

نام و نام خانوادگی طلبه

نام و نام خانوادگی استاد راهنما

نام و نام خانوادگی استاد داور

واژگان کلیدی

تغذيه در قرآن و روايات 

1386

مرضیه عین اللهی  

طاهره منصوری   

فرزانه نیکوبرش راد

تغذيه

چکــیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــده

در تحقيقي كه در پيش رو است به موضوع تغذيه در آيات و روايات پرداخته ميشود و حدود هفتاد آيه از قرآن كريم به همراه تعدادي از روايات مربوط با آن مورد بحث قرار گرفته است. اهداف مورد نظر از طرح اين تحقيق آشنايي با آياتي است كه در قرآن در مورد غذاي انسان و يا خوردنيهاي در دنيا سخن گفته است، تا با آشنايي بيشتر انسان با اين خوردنيها و به توصيههاي روايات در مورد چگونگي مصرف بهتر آن ها ، از تغذيهاي صحيح و مناسب برخوردار شويم، و از تفسير صحيح آن آيات نيز آگاه شويم.

انسان ها  از ابتداي وجود تا زمان بلوغ  وحتي تا زمان بعد از مرگ خود  به غذا نياز دارند.

روش جمعآوري اطلاعات در آن كتابخآنه ا ي است و به اعتبار ماهيت و روش يك تحقيق توصيفي تحليلي با موضوع ديني است.

در مورد ضرورت پرداختن به اين موضوع ميتوان گفت از آن جايي تغذيه از اولين ذرات تشكيل دهنده انسان است هم بر روح او و هم بر جسم او قابليت اثرگذاري فراواني دارد، ما نياز به اين داريم كه در بهترين مكتب بهترين آن را دريابيم. ممكن است ما غذاي مناسبي مصرف كنيم ولي زمان خوردن آن يا نحوه مصرف آن نادرست باشد و به ما ضرر برساند.

غذا به چيزي گفته مي شود كه انسان را به رشد وايجاد انرژي برساند و موجب سلامتي انسان گرددو اهميت آن را مي توان از آيات فراواني كه در ارتباط با آن است دريافت .خداوند در قرآن انسان را به توجه آگاهانه درغذاي خود دعوت مي كند ،چرا كه در رفتار و خلق او اثر مستقيم وعميقي دارد . دين ما از قبل از شكل گيري يك نوزاد تا بعد از به دنيا آمدن آن وحتي غذايي كه مادر او مي خورد وبر شيرش اثر  مي گذارد،به تغذيه او اهميت داده است.كه به كمك تفاسير وروايات از آن آگاه مي شويم.

قرآن به معرفي چند نوشيدني حلال وحرام مي پردازد ، كه مهمترين آن آب مي باشد .در قرآن آيات متعددي از آب ومصارف آن سخن گفته كه اهميت آن را مي رساند .خداوند در خلقت آب تنوع زيادي قرار داده وآب را در دو نوع شيرين وشور آفريده كه شامل دريا ها ،باران ، چشمه ،چاه مي شود.واز شراب به عنوان نو شيدني حرام ياد شده است.

ميوه را مي توان از نيازها و تمايلات انسان ها  بر شمرد ، كه بخش جدا نشدني و متنوع در زندگي غذايي است .آيات وروايات زيادي در توصيه به مصرف آن داريم كه مي توان از بهترين ميوه ها را كه در قرآن آمده:انگور ،انار، انجير ، زيتون،خرما نام برد . همچنين در قرآن از سبزي ها يي مثل كدو ، پياز ، سير،خيار نيز سخن به ميان آمده ،و روايات زيادي در خواص وارزش آن ها  است.

گوشت ها نيز جزو مصارف غذايي انسان ها است ،و قرآن گوشت هاي خاصي را مجاز معرفي نموده ودر مصرف اين گوشت ها شرايطي براي ذبح وپختن آن ها قرار داده است. از ترتيب بيان آن ها مي توان ارزش و اهميت هر كدام را دريافت . خداوند علاوه بر گوشت ، استفاده از منافع خاص حيوان رانيز حلال شمرده است.       

 بنابر اين اسلام براي همه ابعاد زندگي دستورالعمل ها يي درقرآن و روايات دارد ، كه علم هنوز

به اين دستورات آگاهانه نرسيده و از سوي ما نياز به تحقيق و اطلاع رساني دارد .


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :